субота, 12. фебруар 2011.

Kod Nastasje u kuhinji

Kod Nastasje u kuhinji

Potrebno :
- 1 kg piletine (ja - belo meso)
- 8 dl mleka
- 5 glavica luka
- 2,5 dl slatke pavlake
- 50 g rendanog sira (koji imate/volite)
- 50 g parmezana
- so, biber
- ulje

Od ovog moz' da jede bar cetvoro. Ja delila na pola.

Pa prvo : piletinu (seckanu na neke kockice, recimo) osoliti i biberiti propisno, pa prziti na ulju, par minuta. Dislocirati je u serpu gde ce da se kuva. Turiti mleko - oko 0,5 l. Nek' se krcka.

U tiganju (koji niste oprali :D) isprziti luk seckan na kolutice. I njega ubaciti u serpu sa mesom. Ako treba, osolite jos. I biberite, jasta.

Sve to tako drndati nekih 30 min, postepeno dodajuci onaj ostatak mleka. Pred kraj, dodati slatku pavlaku i nek' krcka jos koji min. Kad se smakne s ringle, ubaciti sir.

Onda, istresite u vatrostalnu ciniju. Pospite parmezanom, neka se zapece samo (rerna na 200'C, par minuta).

Sluzite uz pire krompir + salatu. Mmmmmm... NJAM!


Нема коментара:

Постави коментар