четвртак, 12. мај 2011.

evo vam opet
Jedna mala priča
Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo da čeka, odlučila je da kupi knjigu da bi joj vreme brže prošlo. Kupila je knjigu i paketić keksa. Sela je u čekaonicu VIP da je niko ne bi uznemiravao.
Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine.
Kad je ona počela da uzima keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa ne reče i nastavi da čita knjigu.
U sebi je pomislila: "Ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila!"
Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, je uzimao isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: "Baš me interesuje šta će sad uraditi!!!" Čovek uze posljednji i podeli ga na dvoje! "Ovo je zaista previše!" poče da uzdise šokirana, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice.
Kada se osećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla neke druge neprijatne događaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci........................ u tom trenutku ugleda paketić keksa još uvek netaknut. Postite se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sedio pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj posljednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, koja se čak osjećala povređena u sopstveni ponos i osećanja.
ZAKLJUČAK:
Koliko puta u našem životu ćemo ili smo pojeli tuđi keks, a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali?
Pre nego što se dođe do brzopletog zaključka i pre nego što se počne misliti loše, GLEDAJ sa pažnjom detalje, vrlo često situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!                          "Sta god ucinio bice beznacajno.Ali veoma je vazno da to ucinis"-Gandhi

4 коментара:

 1. Jako poučan zaključak priče!!
  Hvala puno na lijepim komentarima na mom blogu, i šaljem puno toplih morskih pozdrava iz Zadra!!

  ОдговориИзбриши
 2. Dobro je sto nije nista komenatrisala:)Prica JE ZAISTA POUCNA U SIREM SMISLU

  ОдговориИзбриши
 3. Draga "tajanstvena",svidja mi se "emocija" koja vlada na tvom blogu..zato odlucih da ti urucim jednu blog-nagradu ,svrati do mene na :
  http://tinamaxima.blogspot.com/2011/05/sa-prvim-jagodamastizu-prve-nagrade.html

  ОдговориИзбриши
 4. znas li da sam nagradu od tebe Tina dobila bas za cerkin rodjendan...hvala ti jos jednom

  ОдговориИзбриши