среда, 18. мај 2011.

Istina ili trac?


                   PRONADJENO MESO U STUDENTSKOM OBROKUBEOGRAD, 10. maj 2011.  – U restoranu studentskog doma Karaburma u ponedeljak u vreme ručka došlo do neobičnog incidenta, kada je studentkinja treće godine građevinskog fakulteta Tamara Blagojević u gulašu, koji je tog dana bio na meniju, pronašla parče mesa, izjavio je portparol Unije studenata Marko Kovačević. Studentkinja je pretrpela veliki šok i na nagovor lekara, odbila je da se obrati medijima ovim povodom.
Očevici ovog događaja izjavili su da su u jednom trenutku začuli zastrašujući vrisak, da bi zatim videli zgranutu studentkinju koja je razrogačenih očiju pokazivala ka svom tanjiru, da bi samo momentar kasnije pala u nesvest. Brojni studenti pritrčali su joj u pomoć, ali je njihovu pažnju ipak više skrenuo predmet koji se nalazio u njenom tanjiru, koji su imali priliku da vide samo u svojim domovima, ali nikada u studentskoj kantini. Nekoliko starijih kolega potvrdilo je da je reč o mesu, ali niko od studenata, kao ni zaposlenih u studentskom domu, nije mogao da odgonetne otkud se ono našlo u obroku.
Policijski službenici koji su ubrzo stigli na lice mesta nisu želeli da otkrivaju detalje istrage čiji je cilj otkrivanje kako je meso dospelo u studentski gulaš.
Zbog Tamarinog traumatičnog iskustva žitelji ovog studentskog doma su još istog dana pokrenuli Fejsbuk grupu „Hoćemo gulaš bez mesa“, koja je za kratko vreme premašila brojku od 200 članova.
Simo Domanović
Citajuci ovaj tekst nisam se osecala bas prijatno ali sam shvatila da je pisac ovog teksta ipak zeleo da bude malo duhovit,jer igrom slucaja jedna moja rodjaka je u tom studentskom domu i ja sam je odmah nazvala i pitala ako je tako kako pisu zasto ne dolazi kod nas na rucak,tanjir manje vise,nece se osetiti  po budzetu...Jeste losa je situacija u zemlji ,ali ona kaze da je laz da u menzi ne daju meso.Sta vise obroci u menzi su jako kvalitetni srazmerno ceni.Za 50 din. ili 50 centi ti dobijes rucak koji ukljucuje kuvanu hranu,supu meso,salatu i dezert.Porcije su vise nego obilne.Tako da moja Daca smatra da je ovaj tekst totalni fijasko...Da li je tako ili nije tako,meni se sad ne jede nista 

2 коментара:

  1. Kao prvo umirem od smeha.I ja sam zivela na Karaburmi.Mislim da studenti u celom svetu zive odprilike isto.Znaci zatezuci od kraja na kraj .Jos kakva je situacija u zemlji i nije lose imati bar jedan topli obrok dnevno.Samim tim nacinom zivota bolje cenimo ono sto mozemo imati ...kasnije;)Studenti svih zemalja ugulashite se;)

    ОдговориИзбриши
  2. Što se tiče ideje teksta - ok, hteo je čovek da skrene pažnju na kvalitet života studenata. A, što se tiče stvarne situacije - mislim da studenti imaju mnogo bolje od onoga kako je predstavljeno u tekstu. Nemaju luksuz ali pristojno je. Pozdrav studentima:)

    ОдговориИзбриши