недеља, 15. мај 2011.

KAKO OSTATI MLAD

1.Odbacite sve nevazne brojeve,ukljucujuci i godine,visinu i tezinu.Ostavite doktorima da brinu o tome.Zato ih placamo.
2.Zadrzite samo vesele prijatelje.Mezovoljni vas samo vuku dole(imajte ovo na umu i ako ste vi jedan od tih mrzovoljnih)
3.Nastavitre da ucite:naucite vise o kompjuterima,zanatima,bastovanstvu,bilo cemu.Nikada ne drzite mozak nezaposlen."Nezaposlen um je djavolja radionica"A ime djavola je Alchajmerova bolest.
4.Uzivajte u jednostavnim stvarima
5.Smejte se cesto,dugo i glasno.Smejte se dok ne ostanete bez daha.I ako imate prijatelja koji vas zasmejava provodite mnogo mnogo vremena sa njim.
6.Suze se dogadjaju:podnesite,tugujte i idite dalje.Jedina osoba koja je sa nama ceo zivot,smo mi sami.ZIVITE DOK STE ZIVI.
7.Okruzite se stvarima koje volite,bilo da su to ljubimci,porodica,komsije,muzika,hobi,cvece,uspomene...bilo sta sto vas ispunjava.Vasa kuca je vase utociste
8.Negujte svoje zdravlje.Ako je dobro,cuvajte ga.Ako je nestabilno poboljsajte ga.Ako je izvan onoga sto mozete poboljsati,potrazite pomoc.
9.Ne trazite krivice i pocinioce,taj put je tuzan i naporan.Bolje prosetajte do nekog trznog centra ili idite do obliznjeg grada,ptomenite sredinu,udahnite duboko i suocite se sa lepotom...
10.Koristite svaku priliku da ljudima koje volite to i kazete,govorite im to stalno bez nekog potrebnog razloga,jer jednoga dana kada nestanu bice nam zao sto im nismo rekli koliko ih volimo.
11.Citajte svakog dana,ali ne elektronska izdanja,ona ne mogu da vam prenesu kako mirisu knjige...ona ne mogu da vam pruze osecaj koje vase ruke imaju dok okrecu stranice...i znate li da ce mi najzalije biti,onda kada me ne bude sto nisam uspela da procitam sve knjige na svetu.Znam da to nije moguce ali eto,ja to VOLIM tako da kazem...
12.Vodite ljubav,zdravo je i za dusu i za telo


Dragi moji blogeri ako imate jos kakav savet pisite,dopisite,recite...jer mladost stvarno protutnji,ostavi nas,zaboravi i svoje cari prenese na "neke nove klince" te nama DANI I DATUMI ODAVNO POSTAJU NEVAZNI I VREME MERIMO SAMO SECANJIMA

i ne zelim da vas rastuzim ali nekako mi dodjose na pamet stihovi Radeta Serbedzije:
           Kad budem mrtav
          onako na stolu
            na sred sobe
          i svijece i cvijece
            zakljucaj kucu
            zavjese navuci
             pa se svuci
           dodji k meni vrela
           ispod crnog vela
           neka se zadnji put
           strasno i opojno
           spoje nasa tela...2 коментара: