понедељак, 16. мај 2011.

Održano kolektivno venčanje više od 200 parova


BEOGRAD -
Na platou ispred Starog dvora danas je održano tradicionalno beogradsko kolektivno venčanje, na kome je 200 parova iz Srbije i inostranstva izgovorilo "sudbonosno da".
Mladence je pozdravio i poželeo im srećan zajednički život zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.
Krkobabić smatra da je odluka o zajedničkom životu i stvaranju porodice hrabra, pa je poručio da će grad svim parovima koji očekuju prinovu pokloniti kolica za bebe, jer, kako je rekao, "nema svadbe bez poklona".
Nakon venčanja mladenci su odigrali svadbeni ples i krenuli u šetnju preko Trga Nikole Pašića do restorana u Skadarliji, gde je organizovano jednočasovno druženje sa novinarima, posle čega će svaki par "u svojoj režiji" proslaviti početak zajedničkog života.                          
       Svadbenu povorku predvodili su članovi Vojske Srbije Aleksandar Tomović i Aleksandra Živković, čija je venčanica imala veo dug oko 10 metara, koji je nosilo 12 devojaka.

Za njima su izmedju ostalih isli Tunizanin Muhamed ali Gujen i danijela Knezevic iz N.Sada,zatim brat i sestra koji su se istog dana vencali sa izabranicima svoga srca.
Najmladja mlada ove godine je imala 20 god. a mladozenja 26,dok je 16 sada vec vencanih parova ocekivalo prinovu.
Prvo kolektivno vencanje odrzano je 1999 godine,vremenom je ta menifestacija uvrscena u turisticku ponudu Beograda,a do sada je sudbonosno "DA" ispred Starog dvora pred stotinama posmatraca,izgovorilo vise    hiljadu parova Srbije,Makedonije,BIH,Hrvatske.Kanade,Austrije,Nemacke,vedske,Danske,Venecuele.
uU bivsoj Jugoslaviji kolektivno vencanje tradicionalno je odrzavano na Plitvickim jezerima
2 коментара:

  1. Анониман16. мај 2011. 21:59

    Jako zanimljivo!
    Lijep pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  2. Lepa je ovo amnifestacija.U danasnje vreme kad brak nije vise insitucija kao sto ej enkada bio i li zamisljen lepo je videti da se jos toliko mladih odlucuje na to.Bilo bi interesantno pratiti ih da se vidi koliko njih ce istrajati...

    ОдговориИзбриши