субота, 16. јул 2011.

Ja to tako- letnja pasta


Za pripremanje ove italijanske paste vam nije potrebno puno vremena a veoma je ukusna.Potrebno vam je:1 pakovanje pene rigate,odnosno koso seceni makaroni
2 kasike putera
1 kasika maslinovog ulja
1 solja graska
2 cena belog luka
soljica belog vina
tri kasike seckanog persuna
1 pavlaka
200 gr.sunkarice ili piletine(belo pilece)
so,biber
parmezan
Priprema:
Testeninu skuvati da bude ala dente(to je oko 8 min.kuvanja u prokljucaloj vodi)
ocediti je
rastopiti polovinu maslaca sa maslinovim uljem u dubljem tiganju(u koji cete staviti kasnije pastu)
Zatim dodajte grasak,beli luk i vino
dodati dve kasike seckanog persuna
posoliti i staviti biber po ukusu
i neka se to krcka jedno 15-20 min.
skloniti sa sporeta,dodajte mileram i sve lepo sjedinite
zatim dodajte sunku secenu na trake ili kockice
u sve to stavite ocedjene makarone
preostali maslac stavite preko makarona i sve promesajte dobro.
Preko gotove paste stavite parmezan i seckani persun.
Ako vam se ucini da je pasta suva mozete slobodno staviti vise pavlake
Buon appetito

5 коментара:

  1. Izgleda jako dobro, a paštašutu obožavam na sve moguće načine!

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan jednostavan i preukusan receptić,vrlo slično spremam i baš je idealna za ove ljetne dane..veliki pozz:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ma sve sto je sa pastom volim.Ali kad je ovako kremasta nekkao najbolje 'klizi':)Lep recept;)

    ОдговориИзбриши
  4. Pored primamljivog izgleda ovo je i vrlo ukusnoooo. Obozavam, das malo? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. eto mogu vam obecati ako nas putevi sudbine spoje pravicu vam raznorazne talijanske djakonije u mojoj obradi:)))

    ОдговориИзбриши