четвртак, 21. јул 2011.

Ja to tako- Melanzzane

Plavi patliszan jako volim i cesto ga koristim.Ovo je recimo neka vrsta salate,ali je jako sitljiva i ja posle toga ne mogu nista da pojedem.Potrebno je 2-3 plava patlidzana,3 cena belog luka,malo soli,malo bibera,i maslinovo ulje za przenje.
Priprema:Plavi(melanzzane) isecite na tanke ploske,posolite i ostavite jedno 20-tak minuta da se ocede.Ne treba guliti pl.patlidzan
Beli luk iseckajte na sitne kockice
blago zagrejte maslinovo ulje i stavite da se melanzzane prze.Jako brzo su gotove,Cim se zarumene okrenite na drugu stranu da i ona porumeni ,izvadite na tacnu,pobiberite i stavita na svaku plosku malo belog luka.Po volji mozete dodati i listove bosiljka ili persuna

Izvolite i probajte,veoma je ukusno uz casu hladnog piva!!!!!!

2 коментара: